Kärnkraftskollaps vs. vattenläcka

Den omskrivna vattenläckan i Kalmar är som sagt lagad och i eftermiddags kom besked om att det är helt okej att dricka vattnet. Tid att gå vidare. Eller? Den lokala morgontidningen Barometern ser ju detta som århundradets händelse, ja näst efter när FF tog guld då, och fortsätter skriva om krisen, om dramatiken. Det har nu rapporterats om att det kommunägda bolaget Kalmar Vatten AB redan i fredags visste att vattnet skulle behöva stängas av men sa då till tidningen att läget var under kontroll. Varför ljög man? Jo, för att annars skulle folk börja bunkra vatten och vattnet skull ta slut redan på fredag kväll, långt innan vattentankar till hela kommunen hade kommit på plats. Som vanligt är jag mest road av kommentarerna.

Sonja_A har varit en flitig tyckare och kommenterare under denna enorma kris. I dett tidigare inlägg berättade jag om när hon ansåg att Kalmar hade stora likheter med Gaza men dagens kommentar är nog snäppet bättre. Hon skriver "Det är ju oerhört allvarligt att ansvariga inom kommunen står och ljuger stans lokalpress rakt upp i ansiktet. För rimligen har reportrarna frågat just om vattnet kommer att behöva stängas av helt. Vad händer den dag då kärnkraftverket i Oskarshamn sprider ut radioaktivitet? Ska medborgarna "skyddas" då också, för att inte få panik? Det luktar gammal Sovjetstat. Det finns bara ett sätt att handskas med en kommun som gör så här: byt ut de politiskt ansvariga och ersätt dem med andra som respekterar vår demokrati." Hon drar det hela snäppet längre tycker jag. Att jämföra Kalmar utan vatten i tolv timmar med en katastrof i stil med Tjernobyl är lite i överkant, tycker ni inte det?

Kommentarer
Postat av: Malin

Tycker verkligen att det är gå för långt. De flesta led inte så mycket utav att vara utan vatten i nån dag. Sedan kan man undra hur naiv hon är. Tror hon verkligen att alla politiker står och säger HELA sanningen HELA tiden? Självklart förskönar de sanningen lite. Och det hade förmodligen varit värre om folk hade fått panik redan på fredagskvällen. Finansminister Anders Borg kan inte stå och säga att han tror att det svenska betalningssystemet kommer att kollapsa under den finansiella krisen för då kommer det att kollapsa. Likadant med Irlandskrisen. De irländska politikerna måste säga att allt är under kontroll annars så kommer folk att få panik (om de inte redan har det).

2010-12-20 @ 19:04:47
URL: http://halsanframforallt.wordpress.com
Postat av: Inga Magnusson

Ha ha... reportrar kan verkligen konsten att dramatisera. Visst var det en överdrift.

2010-12-20 @ 20:39:00
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0