Svettig upplevelse

Blev ett pass på gymmet idag igen. Drygt en halvtimme på crosstrainern. Höjde motståndet ett snäpp, var övertygad innan om att jag skulle falla död ner på golvet men det gick riktigt bra och jag kände mig stark. Har inte kört styrketräning på några dagar så det var riktigt kul! Styrketräningen är det jag tycker är roligast. Jag känner mig stark och det är inte lika jobbigt som konditionsträning. Eller det är väl jobbigt på olika sätt.

Under en joggingrunda eller ett pass på crosstrainern så tänker jag åtskilliga gånger jag orkar inte, jag vill promenera istället. Grejen är den att jag visst orkar. Kroppen orkar så mycket mer än psyket för mig när det kommer till kondition. Styrka är en annan sak. Där gör jag så många repetitioner som krävs för att musklerna ska skrika. Jag hade aldrig kunnat avbryta efter exempelvis sex reps bara för att det börjar bli lite småjobbigt. Det är dessutom så mycket lättare att utmana sig själv i styrketräning, att göra en repetition mer än förra gången eller höja vikten en aning. Det är inte lika lätt att intala min hjärna att jag ska springa en minut längre eller en viss sträcka en minut snabbare.

Nu blir det en lång dusch och sen fredagsmys i min ensamhet. Har hyrt film och köpt skvallertidning. Funderade på om jag skullle unna mig ett hekto naturgodis, jag har ju kämpat så bra den här veckan med både träning och mat men jag ångrade mig. När jag stod vid godishyllan kände jag mig inte ens sugen. En bit och jag hade velat ha mer. Ett hekto och jag hade velat ha mer. Det är så jag funkar. När det kommer till godis, chips, kakor och annat onyttigt äter jag tills jag blir illamående, avvaktar tills det värsta illamåendet lagt sig för att sen trycka i mig det sista. Destruktivt? Ja. Men jag har blivit medveten om det och jobbar med det så gott jag kan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0